Zadnje novosti

29 Avgust 2020

Prvi dan Humanitarnog turnira “Back to school” je iza nas

U nekim novim vremenima, sa novim pravilima I mnogo preporuka od strane Instituta za javno zdravstvo, igrao se dobri stari basket.

 

Djevojčice, dječaci, godište 2008/2009 i 2004/2005 obilježili su ovaj dan sa mnogo utakmica koje su završavane u produženom vremenu, sa trojkama za pobjedu, sa nevjerovatnim preokretima i mnogo dobrog basketa.

Turnir smo otvorili u 17h utakmicama najmlađih. U 18h na fudbalskom terenu sportisti iz Udruženja “Duga” trkali su se sa vremenom u prelasku preko, za njih pripremljenog, poligona “Duga” . Najbolje vrijeme postigao je Kristijan Rus, a odmah iza njega bio je Veljko Kasagić.

Za to vrijeme na košarkaškim terenima odvijala se drama. KK “Partizan” trojkom u posljednjoj sekundi postiže pobjedu od 9:8 protiv na kraju I prvoplasirane ekipe “3x3” , ekipa “Alla Wildo” na rezultatu 10: 6 u korist “Roštiljnice Atina”, u posljednjih 30 sekundi postiže 2 trojke i ulazi u produžetak. U produžetku je “Roštiljnica Atina” ipak uspjela da se povrati od prvobitnog šoka I ostvari pobjedu od 12:10.

Nakon najmlađih, nešto stariji, godište 04/05. Momci I cure. Svako je mogao da pobijedi svakoga sem ekipu “Indiana” koja je na kraju slavila, te kod djevojaka ekipa “Igokea”.

Neki su bili manje uspješni, neki više, ali su svi otišli kućama sa medaljom oko vrata, i nadamo se lijepim uspomenama. Za prvoplasirane smo obezbijedili ekipne nagrade, sa željom da oni tu svoju timsku hemiju njeguju i prodube u još nekom okruženju a da to nije košarkaški teren.

Tako su prvoplasirane ekipe, u  godištu 06/07 ekipa “3x3” dječaci i “Liderke” djevojčice, te “Igokea” iz godišta 04/05 osvojile poklon bon od Kuglane Gradiška. Za momke, ekipu “Indiana” , godište 04/05 pobrinuo se Restoran “Đerdan” koji ih je nagradio ručkom (glavno jelo, salata, desert) za cijelu ekipu. Mi se zahvaljujemo Kuglani Gradiška i restoranu “Đerdan” , a prvoplasiranima čestitamo i želimo dobru zabavu.

Danas nastavljamo još jače. Na rasporedu su: minibasket, pioniri, pionirke, junior I seniori. Svima želimo uspješno takmičenje, dobre utakmice, I mnogo zabave. Podsjećamo vas još jednom na preporuke Instituta za javno zdravstvo,i na poštovanje našeg COVID protokola.

VIdimo se na terenu od 16h.

Ne bi bilo lijepo završiti ovaj izvještaj a ne spomenuti I velike prijatelji našeg turnira, a to su: Grad Gradiška, “Vodovod” ad Gradiška, JUOŠ “Vasa Čubrilović”, “Lion” Gradiška, KK “Ušće” Banja Luka, Kuglana Gradiška, Udruženje “Sedra” Banja Luka, “Gotiva knedle”, pizzeria “Actross”, restoran “Antic’s”, restoran “Carpe Diem”, restoran “Đerdan”, igraonica “Diznilend”, igraonica “Maštograd”, Kulturni centar Gradiška.