Zadnje novosti

06 Februar 2017

Bronza za Lider na finalnom turniru Republike Srpske za kadetkinje

Nepune dvije godine postojanja KK "Lider",  a već  mjesto u finalu i jednu od medalja. 


Sam plasman na Finalni turnir prvenstva Republike Srpske, i to preko ljutog gradskog rivala, prvoligaške ekipe sa decenijama dugom tradicijom, za “Lider” je već veliki uspjeh.

Prvu utakmicu na turniru Liderke su odigrale u nedelju u SD “Obilićevo” protiv ŽKK “Trebinje 03”. Odigrati protiv takve ekipe bila je ne samo čast već i nauk. Trebinjke su pokazale znanje, volju, želju, hrabrost , i nakon pobjede nad OKK “Feniks” dan ranije , lagano došle do zlata preko preplašenih Liderki. Prvi nastup na jednom državnom prvenstvu rezultovao je strahom i brojnim greškama, što su mudre Trebinjke iskoristile i značajno kaznile.

KK Lider vs KK Trebinje - finale Republike Srpske za kadetkinje

U  utakmici, protiv OKK “Feniks”, koja je odigrana odmah nakon utakmice protiv ŽKK “Trebinje 03”, prva četvrtina je otišla u korist naših djevojaka. Griješilo se na obje strane,ali i zabijalo. Na poluvrijeme su djevojke iz “Feniksa” otišle sa prednošću od 9 razlike. U drugom poluvremenu je naš umor, ali i kvalitet igračica “Mladog Krajišnika”  riješio nedvojbeno pitanje srebrnih kadetkinja.

KK Lider vs KK Feniks - finale Republike Srpske za kadetkinje

Osvajanjem bronzane medalje na Prvenstvu Republike Srpske naše djevojke,  su ostvarile plasman i za Ligu mladih BiH. Mi im na tome čestitamo i želimo puno sreće i uspjeha .

Konačni plasman Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske:
1. ŽKK “Trebinje 03” Trebinje
2. OKK “Feniks” Banja Luka
3. KK “Lider” Gradiška
4. KK “Igman-Istočno Sarajevo” Istočno Sarajevo

Kompletna galerija fotografija: https://goo.gl/9nnmoQ
Produkcija: Creative Media