Zadnje novosti

27 Januar 2020

Upiši se online: Škola košarke KK Lider

Postani košarkaš/ica, trči, skači, zabijaj koševe, zabavi se, upoznaj nove prijatelje, nove gradove, postani LIDER.

 


-> ISPUNITE DIGITALNU PRISTUPNICU I PRIJAVITE SE U ŠKOLU KOŠARKE KK LIDER! <-


Za djecu nikada nije rano za bavljenje fizičkom aktivnošću. Zapravo oni imaju potrebu za istom od prvog dana svog života. 

Kao trener, svakodnevno se suočavam sa oslabljenim kao i nerazvijenim motoričkim sposobnostima djece. Da uprostim, veliki broj djece ne zna da trči, skače, ne savladavaju lakše koordinativne zadatke, nisu fleksibilni, mobilni, a mnogo ih je I sa već izraženim tjelesnim deformitetima. Nećemo tražiti krivce za to, jer nije samo jedan u pitanju. Ali možemo da ih pokrenemo.

Mi vam nudimo sistematsko i plansko razvijanje psiho-motoričkih i tehničko-taktičkih sposobnosti vaše djece, kao I praćenje kognitivnog i emotivnog razvoja.

skola kosarke kk lider 2

Prvo ću vam napisati šta da očekujete od nas u vremenu koje dolazi (a govorim o nekoliko godina), ali ću kasnije svakako da napišem šta vi (ne)treba da očekujete od vaše djece, kao i to šta mi očekujemo od vas.

Naši treneri koji su visokoobrazovani, sa djecom do devete godine, će kroz niz različitih motoričkih zadataka, sa rekvizitima i bez, uticati na razvoj brzine, koordinacije i fleksibilnosti, vodeći računa o posturi. To je doba kada se na navedene sposobnosti može najviše uticati. U ovom periodu oni će ovladati svim osnovnim obrascima kretanja: puzanjem, kotrljanjem, skakanjem, trčanjem, …Trening ima svoju strukturu ali naglasak je isključivo na zabavi i socijalizaciji kao i razvoju ljubavi prema sportu i fizičkoj aktivnosti.

Škola košarke - KK Lider

Od 10. do 13. godine je vrijeme za učenje specifičnih košarkaških elemenata. Oni se nadograđuju na već usvojene osnovne oblike kretenja. Obučavaju se svi košarkaški elementi po predviđenom planu i programu . Ne dolazi ni do kakve specijalizacije na nekoj od pozicija. Djeca se uključuju u takmičenja ali i dalje je trening bitniji od bilo kakve utakmice kao i zabava, odnosno njihova želja i ljubav prema odabranom sportu.

U pubertetu se vrši kompletna obuka tehnike, i ista se privodi kraju a fizički zahtjevi treninga se povećavaju. Nakon ove faze vaša djeca će trenirati za pobjedu, a do tada je trening namijenjen njihovom pravilnom psihomotoričkom razvoju, vaspitanju, razvoju emocionalne kontrole, odgovornosti, samopouzdanja,… Za sve navedeno mi ćemo obezbijediti mjesto, rekvizite, stručna lica, utakmice, turnire i mnogo zabave …

Škola košarke - KK Lider

Vi od vase djece nikako ne smijete da očekujete ništa sem da se zabavi i da sa voljom odlazi na treninge.

A od vas očekujemo da ih redovno dovodite na treninge, da ih pratite na utakmicama, da podržite njihovu volju i želju za bavljenje sportom, da ih zajedno sa nama naučite preuzimanju odgovornosti, i da im u ranoj fazi za trening pripremite : vodu, peškir, čiste patike , kao i čistu odjeću. Već nakon nekoliko treninga oni bi trebalo to da pripreme sami. I zapamtite, samo ovaj septembar je vrijeme za upis. Od sada nadalje sport traje… I ne staje… izuzev malih pauza ! Zabava može da počne!

Škola košarke KK LIder