Zadnje novosti

05 Oktobar 2018

Vrijeme je za upis u školu košarke KK Lider

Postani košarkaš/ica, trči, skači, zabijaj koševe, zabavi se, upoznaj nove prijatelje, nove gradove, postani LIDER.


Za djecu nikada nije rano za bavljenje fizičkom aktivnošću. Zapravo oni imaju potrebu za istom od prvog dana svog života. 

Kao trener, svakodnevno se suočavam sa oslabljenim kao i nerazvijenim motoričkim sposobnostima djece. Da uprostim, veliki broj djece ne zna da trči, skače, ne savladavaju lakše koordinativne zadatke, nisu fleksibilni, mobilni, a mnogo ih je I sa već izraženim tjelesnim deformitetima. Nećemo tražiti krivce za to, jer nije samo jedan u pitanju. Ali možemo da ih pokrenemo.

Mi vam nudimo sistematsko i plansko razvijanje psiho-motoričkih i tehničko-taktičkih sposobnosti vaše djece, kao I praćenje kognitivnog i emotivnog razvoja.

KK Lider - Škola košarke

Prvo ću vam napisati šta da očekujete od nas u vremenu koje dolazi (a govorim o nekoliko godina), ali ću kasnije svakako da napišem šta vi (ne)treba da očekujete od vaše djece, kao i to šta mi očekujemo od vas.

Naši treneri koji su visokoobrazovani, sa djecom do devete godine, će kroz niz različitih motoričkih zadataka, sa rekvizitima i bez, uticati na razvoj brzine, koordinacije i fleksibilnosti, vodeći računa o posturi. To je doba kada se na navedene sposobnosti može najviše uticati. U ovom periodu oni će ovladati svim osnovnim obrascima kretanja: puzanjem, kotrljanjem, skakanjem, trčanjem, …Trening ima svoju strukturu ali naglasak je isključivo na zabavi i socijalizaciji kao i razvoju ljubavi prema sportu i fizičkoj aktivnosti.

skola kosarke kk lider 2

Od 10. do 13. godine je vrijeme za učenje specifičnih košarkaških elemenata. Oni se nadograđuju na već usvojene osnovne oblike kretenja. Obučavaju se svi košarkaški elementi po predviđenom planu i programu . Ne dolazi ni do kakve specijalizacije na nekoj od pozicija. Djeca se uključuju u takmičenja ali i dalje je trening bitniji od bilo kakve utakmice kao i zabava, odnosno njihova želja i ljubav prema odabranom sportu.

U pubertetu se vrši kompletna obuka tehnike, i ista se privodi kraju a fizički zahtjevi treninga se povećavaju. Nakon ove faze vaša djeca će trenirati za pobjedu, a do tada je trening namijenjen njihovom pravilnom psihomotoričkom razvoju, vaspitanju, razvoju emocionalne kontrole, odgovornosti, samopouzdanja,… Za sve navedeno mi ćemo obezbijediti mjesto, rekvizite, stručna lica, utakmice, turnire i mnogo zabave …

skola kosarke kk lider 3

Vi od vase djece nikako ne smijete da očekujete ništa sem da se zabavi i da sa voljom odlazi na treninge.

A od vas očekujemo da ih redovno dovodite na treninge, da ih pratite na utakmicama, da podržite njihovu volju i želju za bavljenje sportom, da ih zajedno sa nama naučite preuzimanju odgovornosti, i da im u ranoj fazi za trening pripremite : vodu, peškir, čiste patike , kao i čistu odjeću. Već nakon nekoliko treninga oni bi trebalo to da pripreme sami. I zapamtite, samo ovaj septembar je vrijeme za upis. Od sada nadalje sport traje… I ne staje… izuzev malih pauza ! Zabava može da počne!


RASPORED TRENINGA:

PONEDELJAK - JUOŠ "VASA ČUBRILOVIĆ"
20-21h - predpioniri
21-22h - djevojke
 
UTORAK - JUOŠ "DANILO BORKOVIĆ"
20-21:15h - djevojke
 
SRIJEDA - TEHNIČKA ŠKOLA
19:15-20.30h - minibasket 1
 
SRIJEDA - JUOŠ "VASA ČUBRILOVIĆ"
20-21h - predpioniri
21-22h - djevojke
 
ČETVRTAK - JUOŠ "DANILO BORKOVIĆ" 
18:45-20h - minibasket 2
 
PETAK - TEHNICKA ŠKOLA
19:15-20:30h minibasket 2
 
PETAK - GIMNAZIJA
19:15-20:15h predpioniri 
 
PETAK - JUOŠ "VASA ČUBRILOVIĆ"
20-21h - minibasket 1
21-22h - djevojke
 
SUBOTA - JUOŠ "VASA ČUBRILOVIĆ" 
11-12h - predpioniri
 
SUBOTA - JUOŠ "DANILO BORKOVIĆ"
18-19h - minibasket 2
19-20h - minibasket 1

Škola košarke - KK Lider