Zadnje novosti

21 Mart 2018

Predpioniri i minibasket na turniru "Basketom u proljeće"

Protekli vikend obilježile su mnogobrojne aktivnosti za članove KK „Lider“


Predpionirska (05/06 godište) i minibasket (07/08) selekcija nastupile su na medjunarodnom turniru „BASKETOM U PROLJEĆE“ u organizaciji KK „TOP BASKET“ iz Nove Topole .

Na prvoj utakmici turnira sastali su se naši najmlađi sa mini košarkašima iz KK „Una“ Kozarska Dubica. Lideri su slavili rezultatom 32:12 .

I u drugoj utakmici protiv košarkaša iz KK „Sisak“ su bili bolji rezltatom 18 : 7. Nakon toga na megdan izlaze sjajni minikošarkaši iz KK „Basket2000“. Oslabljeni povredom jednog od vodećih Lidera, Veljka Kovačevića , i umorom od prethodnih utakmica, naši najmlađi nisu uspjeli da pruže dovoljan otpor banjalučanima. Konačan rezultat je glasio 24:8 za „Basket 2000“. Dvije pobjede i jedan poraz nekim čudnim sistemom nisu bile dovoljne da naši Lideri nastave put polufinala. Ali svakako su pokazali da su sjajni dječaci, vrijedni, uporni i sa potencijalom velikih košarkaša.

Takmičenje u drugoj selekciji počelo je tek u večernjim satima, tako da su naši predpioniri odigrali samo jednu utakmicu protiv KK „Sisak“ i nju izgubili rezultatom 26 : 14.

Pobjednik u kategoriji MINIBASKET je KK „Basket 2000“ Banja Luka, dok je u kategoriji PREDPIONIRA pobjedu odnijela ekipa KK „Basket time“ iz Bugojna.

Pobjednicima čestitamo, a čestitamo i košarkašima/cama iz svih ostalih klubova , na dobroj i fer plej igri. Posebne čestitke idu za našega Veljka Kovačevića koji je izabran u petorku turnira MINIBASKET selekcije. maćinu turnira hvala na pozivu i čestitke za organizaciju turnira .