Zadnje novosti

09 April 2018

Lideri otrčali 2. GBT Gradiški polumaraton

Ideja našeg košarkaškog kluba bila je podržati manifestaciju, podržati kolege sportiste te dobro se zabaviti.


Bio je to još jedan liderski trening na samo nama svojstven način. Proljetni raspust nismo odmarali, pripremali smo se za svoje utrke. Vježbali smo trčanje, vježbali smo disanje, jačali smo karakter i zabavljali se.

Najmlađi minibasketaši, oni od 5 do 11 godina nastupili su u utrci na 1000 m . S obzirom da je u školi najveća distanca koju pravolinijski na krosu prelaze 300m za one u 4tom i 5tom razredu, 1000m je bila potpuna nepoznaninca u taktičko-tehničkom smislu. Ali, navježbali smo. I istrčali ... Njih 30oro ... Bravo Liderići!

Nakon njih na red su došle one djevojke i  djevojčice koje su bile hrabre i odvažne da pokušaju istrčati „Trku zadovoljstva“ na 5000m. Sve one su iznenadile samu sebe, dokazale sebi samoj, da mogu bolje i mogu više. Nastupili smo kao tim, ali je svaka od njih imala odgovornost koja je trajala od starta do cilja. Nije bilo izmjene, nie bilo „baci loptu nekom drugom“, bilo je ja od početka do kraja. Ali bilo je i „nisam sama“  . Sve one ideje koje smo imali na početku sproveli smo u djelu, ali smo dobili mnogo toga zauzvrat.

Imamo Saru Vuković i Valentinu Grubešić koje su 2006.godište i istrčale su ovih 5000m za 31min. Imamo 12 djevojica i djevojaka koje jedva čekaju neku slijedeću trku. Trčanje je postalo zabavno. Pod trčanjem ne podrazumijevamo trčanje na terenu, jer tamo govorimo o anaerobnoj izdržljivosti, kratkim sprintevima, driblinzima, košarkaškom stavu, skokovima, i ostalim elementima.  Pod trčanjem sada govorimo o trčanju dugim prugama, trčanju za kojeg ti pored fizičke spreme treba i jak karakter, čvrsta volja i želja. Naše djevojčice su ga pokazale i dokazale da sve to imaju i da pred njih u budućnosti možemo da stavljamo još veće zadatke i izazove. Bravo Liderke!

Organizatorima ARK Gradiška čestitamo na uspješno održanoj manifestaciji, i da zahvalimo što su nam pružili priliku da spoznamo i saznamo nešto novo o našim Liderima, te da oni sami spoznaju i saznaju o sebi i da se istom dive!
Sada nas čeka Banja Luka a na idućem se u Gradišci vidimo i u većem broju!