Zadnje novosti

07 Januar 2019

"Djeca djeci": Srećan završetak decembarske priče

Decembar je za Lidere ali i drugu djecu bio u znaku ljubavi, igre, prijateljstva, empatije i darovanja. Nazvali smo ga „DJECA DJECI“ . Posvetili smo ga djeci .


Započeo je akcijom sakupljanja i prodaja plastičnih čepova firmama za reciklažu . Zašto ? Pa vrlo jednostavno, ... da bismo očuvali našu Planetu. Da bismo ju koristili za sve naše aktivnosti na njoj potrebno je da i mi njoj damo nešto zauzvrat. Na ovaj način je bar malo čuvamo, štitimo, čuvamo njene resurse, umanjujemo zagađenost , ali razvijamo svijest i kod naših drugara o značaju svega toga. Liderima su se u ovoj akciji priključili i učenici JUOŠ „Mladen Stojanović“ G.Podgradci kao i učenici JUOŠ „Vasa Čubrilović“ zajedno sa svojim nastavnicima i učiteljima. I ne samo to. Mi sakupljajući plastični otpad i zaradišmo.

djeca djeci 53

Taj novac smo priključili drugoj akciji, HUMANITARNOM STREETBALL-u , održanom 16.12.2018.godine u sali JUOŠ „Danilo Borković“. Na turnir se odazvalo 45 ekipa. Turnir je započeo u 10h i gledaoci su mogli da uživaju u 12 sati neprekidnog basketa . Djevojčice , dječaci, žene i muškarci su se takmičili u 9 kategorija i to :
MIX  godište 2010-2011, MIX godište 2008-2009, DJEČACI I DJEVOJČICE godište 2006-2007, DJEČACI I DJEVOJČICE godište 2004-2005, DJEČACI I DJEVOJČICE godište 2002-2003, te SENIORI/KE. Nećemo vam izdvojiti pobjednike, jer su PRVO mjesto u humanosti osvojile sve ekipe. Ekipe i takmičari koji su došli iz Kozarske Dubice, Aleksandrovca, Rijeke i naravno Gradiške. Bilo  je tu košarkaša, rukometaša, atletičara, zlatara, apotekara, fotografa, trgovaca, učenika, studenata, bivših košarkaša, bilo je tu mnogo LJUDI . Humanih ljudi. I hvala im na tome. Roditelji Lidera, naša najveća podrška bili su sjajni domaćini, koji su goste dočekali sa svakojakim slatko-slanim delicijama, i ispratili velikim aplauzom svaku od ekipa. Djelić atmosfere možete pogledati u kratkom videu.


Moramo navesti da se akciji priključilo i nekoliko sugađana koji nisu odigrali , ali su dali svoj prilog za radost i osmjehe naših mališana. Da pravimo spisak svih onih koji su se priključili, čitali biste ga do sutra, ali neke od njih možete vidjeti u bogatoj fotogaleriji koju su obogatili naši humanisti Teodora Čikić, Dijana Pejić i Krešimir Černeka. 

djeca djeci 51


SREĆAN ZAVRŠETAK DECEMBARSKE PRIČE
29.12.2018. ova priča dobila je svoj srećan završetak , ništa manje nego na sceni male sale KULTURNOG CENTRA . Naši Lideri pripremili su zabavni program za mališane iz porodica sa četvero i više djece, te organizovali podjelu novogodišnjih paketića . 87oro mališana prihvatalo je poklone iz ruku naših Liderčića i velikim aplauzom nagradili svaku tačku koju su za njih pripremili. Ovime su pokazali da, pored toga što su dobri ljudi, đaci i sportisti oni su i budući veliki umjetnici, muzičari, glumci, interpretatori .  

djeca djeci koncert1Ovom akcijom oprostili smo se od Stare Godine i dočekali Novu, sa još većim ambicijama i planovima nego što je to bilo prije godinu dana. Naši Lideri rastu a sa njima i ambicije. Svim našim vjernim pratiteljima, prijateljima, saborcima, konkurenciji želimo sve najbolje u Novoj Godini !!!

A posebno VELIKO HVALA onima bez kojih ova priča ne bi bila moguća :
JUOŠ „Danilo Borković“, Kulturni centar Gradiška, Nešo Balaban, BB-PROMET doo, Creative Media, Rukometni klub „Kozara“, KK „Una“ Kozarska Dubica, Foto studio „Omega“, GBT,  ARK Gradiška, Gdin Mirzan Čehajić, Svim učesnicima turnira, Teodori Čikić, Dijani Pejić, Roditeljima naših Lidera i malim LIDERIMA!

djeca djeci koncert2


RIJEČ TRENERA

Dragi moji veliki i mali Lideri/ke/sice/čići, vi ste meni mnogo puta pokazali i dokazali da ste ne samo na odličnom putu , već da  jeste mali, a budući veliki DOBRI ljudi. Meni je izuzetna čast, sreća i zadovoljstvo što mogu da budem na putu kojim idete, da vas posmatram, ponekada i oblikujem dok se vi razvijate u tako nešto. Razmišljala sam, kakav bih ja vama poklon mogla da dam za Novu Godinu, a da ga vi već od nekog niste dobili. I da vas učini srećnim.I poželjela sam da vam poklonim osjećaj. Onaj koji bi vas učinio srećnim i ponosnim. Ali da to sami pročitate. U tuđim očima. Onda kada ih vi svojim djelom i davanjem učinite srećnim. Vi ste sa radošću, zadovoljstvom i čašću za drugare koje niste ni poznavali mislili, pripremali, sakupljali, igrali, odvojili od sebe, poklanjali, pjevali, svirali, plesali svi zajedno sa jednim ciljem, a to je da njih usrećite. I jeste. Nadam se da ste zapamtili njihove poglede i osmjehe. Ja želim da ih nosite u svome srcu i da se sjetite godine 2018.izmedju ostalog po tom osjecaju. I da svake naradne godine za cilj imate da ucinite nekog srecnim, jer samo kroz davanje vi mozete da porastete i budete srecni onime sto vidite u ogledalu.

djeca djeci ognjenka

U 2019.godini zelim da budete ZDRAVI, HRABRI, MUDRI, NESPUTANI, SLOBODNI, SREĆNI, UPORNI, DA SE NE BAVITE VIDEO IGRICAMA, VEĆ STVARNIM LJUDIMA I OSJEĆAJIMA, DA SE IGRATE, TRČITE, SKAČETE, ITATE, PUTAJETE, UČITE NEŠTO NOVO SVAKI DAN , I DA DAJETE, DAJETE, DAJETE... moji MALI VELIKI LJUDI  !!!
Voli vas trenerica Ognjenka.