Zadnje novosti

06 Mart 2020

ČEP ZA HENDIKEP - Poziv svim sportskim kolektivima

Završen prvi krug prikupljanja plastičnih čepova

 

“Ljudi su važniji od stvari, jer stvari ne mogu da te zagrle”  by Kike 2017

Ali, da li plastični čep može da da zagrli i promijeni nečiji život? Vjerujte da može.

Kada je u decembru inicijativu ČEP ZA HENIKEP podržala i organizacijski na sebe preuzela JUOŠ “Vasa Čubrilović”, mnogo malih i velikih ruku se složilo u jedan veliki zagrljaj. Prigrlili smo problem Udrženja “Duga”, prigrlili smo problem planete Zemlje. U akciju su se uključile pojedine vaspitno-obrazovne institucije i privatna preduzeća sa svim svojim članovima, ali i pojedinci velikog srca. Prikupljene su stotine hiljada čepova, koje svaki dan gazimo u parku, na igralištu, na cesti, ili ih bacimo u smeće odakle putuju na otpad, i gdje traju milione godina.

Nisu to neki novci, nisu to neke stvari, ali konstantnom brigom o očuvanju naše planete, time što ćemo pokupiti i sakupiti svaki čep na koji naiđemo, što ga nećemo baciti bilo gdje, što ćemo ga reciklirati, izmamit ćemo osmjeh svoj djeci, i uljepšat ćemo i olakšati rad Udruženja “Duga” .

Kako funkcioniše akcija ?

Na vama je da prikupljate plastične čepove sa svih ambalaža. Možete da napravite i takmičenje unutar svog radnog ili sportskog kolektiva. Na kraju mjeseca sakupite sve čepove i pozovete nas. Ukoliko ste u Gradišci možete čepove da dostavite Udruženju “Duga” , da ih odnesete u JUOŠ “Vasa Čubrilović” ili kod nas.

Šta se dalje dešava sa čepovima?

Čepovi odlaze u preduzeće koje se bavi reciklažom istih. Prije toga se važu i preduzeće po kilogramu isplaćuje novce  na račun udruženja “Duga” .

To nisu neki veliki novci, ali sigurno da olakšavaju rad “Duge” i njenih članova. A ako zamislite gomile i gomile čepova, i ako zamislite milione godine koje nisu dovoljne da bi ti čepovi nestali prirodnim putem, shvatit ćete da ćete svojim djelovanjem spasiti i sačuvati i našu planetu. A ne košta vas ništa.

Ko je “Duga”?

“Duga” je Udruženje roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, koje umnogome pomaže svakodnevni život sve djece i njihovih porodica. Ono obezbjeđuju BESPLATNE tretmane psihologa, logopeda, defektologa, stučne radionice i seminare, doktorske preglede i ostalo.

Usluge udruženja koriste svi članovi, i svi koji im se obrate. Nažalost, veliki je broj onih kojima je pomoć potrebna, te je i “Dugi” sva moguća pomoć dobrodošla.

I na kraju … rezimiramo…sitnice život znače i čine ga ljepšim…a ne koštaju !!!