KOŠARKAŠKI KLUB LIDER - GRADIŠKA

KK Lider - nastanak i filozofija


Košarka je za Lider strast i ljubav, način života... Zbog toga, ne čudi da je samo osnivanje KK “Lider” jedan jasan, konretan i očekivan rezultat ovakvog stava. Pored toga stava, motiv i pokretačka snaga su sigurno djevojke i djevojčice koje su bile pod trenerskim rukovodstvom, jednog od osnivača kluba, Ognjenke Jovičić, te njihova želja za radom i napredovanjem.

U BiH košarka je trenutno jedan od ne tako popularnih sportova. Može se reći da je potonula. Mi razloge za to pronalazimo u nestručnom i neadekvatnom radu, ili bolje reći neradu sa mlađim selekcijama. Zaboravilo se na proces stvaranja igrača. Svi bi bili veliki treneri, veliki klubovi ali da ne zasuču rukave. Svi bi da to neko drugi uradi umjesto njih pa da oni dođu na gotovo. A država nema novaca da se toliki nerad finansira. Pa zar da mi, bivša Republika jedne od najjačih nacija u kolektivnim sportovima, Prvaka nad prvacima u košarci, kupujemo igrače svih nacija, sem svoje, da igraju košarku za naše klubove, jer mi svojih igrača nemamo, država da finansira a naše nacionalne televizije prenose?! Mi smo spremni da zasučemo rukave, da radimo jer smo duboko i čvrsto uvjereni u to da dobar košarkaš može da se rodi bilo gdje. Sve je stvar pristupa, ciljanog i planiranog rada, te vjere u uspjeh.

Klub je osnovala Skupština 18.02.2015. na inicijativu bivših igračica:
Aleksandre Tepavčević , Dare Borojević, Jelene Škrbić, Božane Dobrić, Đurđine Stupar, Andree Popović, Ive Gunjina, Tamare Adžić , Leontine Klincov, Sare Kapur, Ane Stanišljević i tadašnjeg trenera ŽKK «Kozara» , Ognjenke Jovičić.

 

PREDSJEDNIK I TRENER

Košarkaški klub Lider - Ognjenka Jovičić


Predsjednik i trener KK “Lider” je Ognjenka Jovičić. Ona je 2008. godine diplomirala na “Fakultetu sportskih nauka” odsjek “ZDRAVLJE I SPORT” u Beču , a 2006. godine završila i “Višu školu za košarkaške trenere” u Beogradu. Direktor je preduzeća “Holz Export Import doo” i majka troje djece.

I dan danas se vodi kao aktivna igračica. Kao igračica nastupala je za ŽKK “Kozara” Gradiška, ŽKK “Vojvodina” Novi Sad, KK "Borac Integral" Banja Luka, BC “Union Kuenring” Vienna, BC “Baket2000 Vienna”. U toku studija, tačnije od 2004 .godine radila je kao trener sa ženskom i mlađim selekcijama u ekipi «Basket 2000 Vienna».

Trenerske angažmane imala je i na košarkaškim kampovima : YUBAC, MAXIMA i B4U Umag.
Posjeduje A trenersku licencu i TRX SMS L2 licencu.

 

NAŠI CILJEVI

Košarkaški klub Lider - naši ciljevi

Rad sa najmlađima je sigurno jedan od najvažnijih zadataka. Želimo da stvorimo prije svega jednu pozitivnu i kreativnu atmosferu gdje ćemo moći senzibilirati mlade igrače za ovaj sport. Najmlađi su jedina šansa da košarka opstane, ili bolje reći, ponovo se rodi, u Republici Srpskoj. Pored treninga za njih su tu i turniri Mini košarke, prijateljske utakmice i kampovi. KK "Lider" je jedini klub u Republici Srpskoj koji je u posljednje dvije sezone imao svoje predstavnike u 5 takmičarskih selekcija.

S obzirom da se ovoliko posvećujemo mlađim kategorijama, ne znači da istu pažnju ne zaslužuju i naši najstariji članovi. Za njih planiramo da pored obaveznih takmičenja omogućimo I pogled u svijet, zapravo da ih osposobimo I izvedemo na internacionalno košarkaško tržište, da vide i budu viđni.

 

ZASTUPLJENI SVI UZRASTI

Košarkaški klub Lider - zastupljene sve sekcije


Sve selekcije marljivo treniraju cijelu godinu, a u pauzi do početka sezone odigravaju se prijateljske utakmice međunarodnog karaktera. Od osnivanja do danas smo gostovali, pored BiH, u Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Slovačkoj. Naša poznanstva a time i planovi se šire, a iskustva i znanje obogaćuje.

Kategorije kojima već sada raspolažemo su :

1. Mini basket (takmičenja su u formi turnira i održavaju se na teritoriji BiH)
2. Pinoirke i pioniri (na teritoriji RSa )
3. Kadetkinje (na terijtoriji RSa, a prve dvije ekipe igraju i Regionalnu Ligu mladih)
4. Juniorke i juniori (na terijtoriji RSa, a prve dvije ekipe igraju i Regionalnu Ligu mladih)
5. Seniorke   

 

vIZUALNI IDENTITET - DOWNLOAD

Preuzmite službeni logo Košarkaškog kluba Lider u vektorskom obliku.

 

dokumenti - DOWNLOAD

Preuzmite statut i ostale službene dokumente Košarkaškog kluba Lider.